dilluns, 30 d’abril del 2018

EL COLOR EN LA COMPOSICIÓ

El color és un element de primer ordre per a compondre imatges.

Si  volem que la composició a color quede equilibrada , hi haurà que posar atenció a la grandària de les taques de color i a la relació que aquestes guarden entre si : una taca de color gran és més cridanera que una taca de color xicoteta , per tant , haurà de tindre una saturació menor.

També és important ser conscient de les sensacions que s'associen als color atenent a les seues qualitats . Es poden assenyalar les següents sensacions associades :

  • Sensació de pes : el color pot fer que una forma " pese " més o menys. Els tons foscos pesen més que els tons clars , i els tons saturats pesen més que els tons dessaturats.

Sensació de pes .  Elaboració pròpia ,  CC  BY - NC - ND  ( 2018 )

  • Sensació de granadària : el color pot fer que una forma semble més gran o més xicoteta . Els colors clars tenen tendència a expandir les formes , a presentar-les més grans , mentres que els colors foscos tenen tendència a contraure les formes i a presentar-les com a més xicotetes.


Sensació de grandària
. Elaboració pròpiaCC  BY - NC - ND  ( 2018 )

  • Sensació de distància : el color pot ser utilizat per a acostar les formes a la persona que contempla la composició . Els tons càlids clars produeixen aquest efecte d'acostament. El acostament es veu encara més accentuat si coloquem tons càlids clars sobre un fons amb colors foscos o freds.


Sensació de distància
Elaboració pròpia  ,  CC  BY - NC - ND  ( 2018 )



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.